Hypotheek voor DGA afsluiten met behulp van de beste onafhankelijke adviseur

Ben jij op zoek naar een hypotheek voor DGA? Iedereen die niet in een standaardloondienst zit wordt al snel benadeeld door een hypotheekverstrekker. Dit geldt vaak ook voor een DGA. Het hoeft echter niet altijd zo te lopen. Door een onafhankelijke adviseur te betrekken die ervaring heeft met DGA hypotheken en die snapt hoe het ondernemen in elkaar zit, vergroot jij jouw kans op een hoge hypotheek. Wij leggen graag meer van onze tips voor jou uit.

Het afsluiten van een hypotheek voor DGA

Ben jij werkzaam als DGA? Dan bevind jij jezelf in een gebied tussen loondienst en ondernemen in. De kans is groot dat jij al hebt gemerkt dat het hierdoor niet altijd even makkelijk is om een persoonlijke hypotheek af te sluiten. Wil jij graag een hypotheek afsluiten voor een koophuis? Dan is het belangrijk dat je hulp inschakelt om dit te realiseren. Ondanks dat jouw inkomen geen probleem is, ziet een hypotheekverstrekker altijd beren op de weg bij mensen die niet in een traditionele loondienst zitten. Gelukkig kunnen wij je geruststellen dat een onafhankelijke adviseur met ervaring binnen het ondernemen en DGA exact weet hoe ze de beste hypotheek voor jou kunnen afsluiten.

Wanneer is er sprake van een DGA?

De afkorting DGA staat voor directeur-grootaandeelhouder. Je wordt vaak beschouwd als DGA wanneer je directeur bent van een besloten- of naamloze vennootschap en wanneer je hier een groot deel van de aandelen van bezit. Ondanks dat er vaak wordt gezegd dat een ondernemer of eigenaar van een eenmanszaak ook een DGA is, wordt het in de realiteit toch gezien als twee verschillende situaties. Dit komt doordat een DGA in dienst is van een bedrijf, maar niet de rechtspersoon bent die verantwoordelijk is voor bijvoorbeeld mogelijke schulden die het bedrijf oploopt. Wel kan het zijn dat jij als DGA mee tekent voor een grotere lening die het bedrijf ten goede komt. Jouw rol als DGA is dus erg belangrijk om mee te nemen in het aanvragen van een hypotheek.

Het aanvragen van de hypotheek

Om een hypotheek af te sluiten, moet er een aanvraag worden ingediend bij de bank. Een onafhankelijk adviseur helpt je graag verder om deze aanvraag zo goed mogelijk voor te bereiden. Een onafhankelijk adviseur met specialisatie in DGA en ondernemen, zal jouw jaarrapporten voor jou analyseren. Niet alleen kan aan de hand van deze analyse een inschatting gegeven worden over hoe hoog jij kunt lenen, maar ook kan er hierdoor worden gekeken bij welke hypotheekverstrekker jij de kans hebt op de hoogste hypotheek.

Kies voor een onafhankelijk adviseur

Wij raden altijd aan om een onafhankelijke adviseur te betrekken. Let ook altijd goed op of deze ervaring heeft met ondernemerschap en DGA. Een onafhankelijke adviseur heeft namelijk de keuze uit meer dan 40 verschillende banken. Een hypotheekaanvraag wordt hierdoor bij een aantal banken gedaan en vervolgens kan er vergeleken worden welke banken de beste rente en voorwaarden geven. Ook kan er vanuit deze bevindingen onderhandeld worden. Een onafhankelijke adviseur weet exact hoe ze de cijfers en rapporten van een DGA moeten vertalen aan de bank. Hoe meer zekerheid de bank voelt over jouw cijfers, hoe meer ze bereid zijn om een hogere hypotheek aan jou aan te bieden.

Tip: www.finaforte.nl

Financieel

Het vergelijken van vakantiehuisverzekeringen werkt zo!

Het vergelijken van vakantiehuisverzekeringen die op de markt zijn terug te vinden kan in de praktijk de moeite waard zijn omdat je op deze manier als toekomstige verzekeringnemer een goed beeld krijgt van welke opties er allemaal tot de mogelijkheden behoren. Bovendien is het eveneens zo dat het uitvoeren van een dergelijke vergelijking eveneens zal […]

Read More
Financieel

Het stappenplan voor BKR registratie verwijderen: Je financiële toekomst herstellen

Een BKR (Bureau Krediet Registratie) registratie kan van invloed zijn op je financiële mogelijkheden en kredietwaardigheid. Gelukkig zijn er stappen die je kunt nemen om onterechte of verouderde BKR-registraties te verwijderen en je financiële toekomst te herstellen. In dit artikel zullen we een stappenplan bespreken om BKR registratie te verwijderen en je kredietprofiel te verbeteren. […]

Read More