Hoe verloopt een ooglidcorrectie behandeling?

Behoorlijk wat mensen zullen op een zeker ogenblik in hun leven een ooglidcorrectie behandeling overwegen. Dit is dan ook niet voor niets tegenwoordig één van de populairste cosmetische behandelingen die er op de markt zijn terug te vinden. Voor een dergelijke behandeling geldt dan ook dat ze in één klap niet één, maar wel meerdere klachten aan kan pakken. Denk hierbij aan:

 • Hangende oogleden;
 • Wallen onder de ogen;
 • Een vermoeide en oude uitstraling;

Het laten uitvoeren van een ooglidcorrectie heeft in de praktijk als gevolg dat er op een efficiënte manier komaf kan worden gemaakt met deze vervelende klachten. Ben jij ook benieuwd om te ontdekken hoe dat nu precies kan gebeuren? Dan dien je vooral nog even verder te blijven lezen.

Twee verschillende soorten ooglidcorrectie behandelingen

De ene ooglidcorrectie behandeling is de andere niet. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat er bij het ondergaan van deze behandeling altijd voor wordt gekozen om overtollig huidweefsel dat zich op de oogleden bevindt weg te snijden. In het merendeel van de gevallen is het bovendien eveneens zo dat men ervoor kiest om ook overtollige spier en vet te verwijderen. We maken voor wat deze behandeling betreft in ieder geval een onderscheid tussen:

 • Een bovenooglidcorrectie;
 • Een onderooglidcorrectie;

Afhankelijk van de situatie in kwestie is het overigens uiteraard eveneens een mogelijkheid om ze beiden uit te laten voeren. Of dat voor jou interessant kan zijn kan besproken worden met de behandelende arts in kwestie. Op die manier krijg je hier meteen een goed beeld van.

Wanneer laat je een dergelijke behandeling laten uitvoeren?

Voor een ooglidcorrectie behandeling geldt dat ze omwille van tal van verschillende redenen kan worden uitgevoerd. Wat dit betreft kan je dan meer concreet denken aan de volgende:

 • Als er sprake is van overtollige huid boven of onder de ogen;
 • Als het gezichtsveld danig wordt beperkt door overhangende bovenste oogleden;
 • Wanneer er sprake is van Dermatochalasis;
 • Als er sprake is van problemen met de oogspieren;
 • Wanneer je vervelende en lelijke wallen hebt onder je ogen;

Heb jij te maken met één of misschien zelfs wel met meerdere van de hierboven aangehaalde aandoeningen of symptomen? Dan is het in de praktijk mogelijks voor jou de moeite waard om het ondergaan van een ooglidcorrectie te gaan overwegen.

Wordt een ooglidcorrectie behandeling ingedekt door de zorgverzekering?

Een belangrijke vraag die door heel wat mensen wordt gesteld heeft te maken met het feit of de kostprijs van een ooglidcorrectie behandeling wordt ingedekt door de basis zorgverzekering of niet. Dit kan inderdaad het geval zijn, alleen zal de praktijk op dit vlak duidelijk maken dat er wel een aantal belangrijke aandachtspunten bestaan om rekening mee te moeten houden. Zo kunnen de kosten uitsluitend door de basisverzekering vergoed worden wanneer:

 • Je beschikt over een aangeboren afwijking;
 • De bovenoogleden minstens de helft over de pupil hangen;
 • De oogleden als gevolg van een chronische ziekte;

Ben je dus van plan om een ooglidcorrectie behandeling uit te laten voeren, maar wil je de kosten daarvoor verhalen op de basisverzekering? Controleer dan met zekerheid altijd of je daarvoor al dan niet in aanmerking komt. Dit is uiteraard zeer belangrijk.

Zijn er nog vragen onbeantwoord? Vraag het dan aan de experts van SAM Kliniek.

Gezondheid

Ontdek de kracht van colloïdaal zilverzalf bij Meditech

In de zoektocht naar natuurlijke en effectieve huidverzorging oplossingen, is colloïdaal zilverzalf een product dat steeds meer aandacht krijgt. Bij Meditech zijn we trots op onze hoogwaardige colloïdaal zilverzalf, een product dat de krachtige eigenschappen van colloïdaal zilver combineert met de verzachtende effecten van een zalf. In deze blog ontdekken we de voordelen en toepassingen […]

Read More
Gezondheid

Oté Sensation lenzenvloeistof online kopen? Neem deze tips mee!

Als contactlensdrager ben je altijd op zoek naar de beste manier om voor je lenzen te zorgen en je ogen comfortabel te houden. Oté Sensation lenzenvloeistof is een populaire keuze onder contactlensdragers vanwege zijn hydraterende en reinigende eigenschappen. Als je overweegt om Oté Sensation online te kopen, zijn hier enkele handige tips om je te […]

Read More
Gezondheid

Waarom zou je haarvitamines moeten gebruiken?

De gezondheid en het uiterlijk van je haar kunnen een weerspiegeling zijn van je algehele welzijn. Als je last hebt van haarproblemen zoals dunner wordend haar, haaruitval of dofheid, dan kunnen haarvitamineseen oplossing bieden. In dit artikel zullen we bespreken waarom het gebruik van vitamines wordt aanbevolen en hoe ze je haar gezonder en mooier […]

Read More