TikTok: hét socialemediaplatform van deze generatie

In de wereld van sociale media is er een platform dat de afgelopen jaren een ongekende opkomst heeft gekend en een hele nieuwe generatie heeft weten te betoveren: TikTok. De app TikTok stond voordat het TikTok werd bekend als Musical.ly. Binnen korte tijd heeft deze app zich getransformeerd tot een van de meest invloedrijke en belangrijke sociale mediakanalen van deze tijd. In deze blog leggen we uit waarom TikTok zo populair is en hoe het de zogenaamde TikTok-generatie heeft gevormd.

Hoe kan het dat TikTok zo snel is gegroeid?

TikTok is een sociaal medium dat zich sterk onderscheidt van andere sociale media zoals we die eerder kenden. Op TikTok ligt de nadruk op korte en boeiende videocontent. De filmpjes die je op TikTok zelf maakt, mogen maximaal 60 seconden lang zijn. Filmpjes die je uploadt op TikTok mogen maximaal 3 minuten lang zijn. Op deze manier worden gebruikers gedwongen om hun creativiteit te uiten. Wat je op TikTok dus vaak ziet zijn filmpjes waarin mensen dansen, zingen of discussiëren over bepaalde onderwerpen.

De TikTok-generatie

De opkomst van TikTok heeft ook geleid tot de vorming van de “TikTok-generatie”. Deze generatie bestaat voornamelijk uit jongeren en jongvolwassenen die opgroeien in een digitale wereld die wordt gedomineerd door visuele content en korte aandachtsspannes. Voor de TikTok-generatie is TikTok meer dan alleen een sociaal mediaplatform. Het is voor hen een manier om zichzelf te uiten en zich te onderscheiden van anderen. Bovendien gebruiken zij het ook om met elkaar te communiceren en consumeren ze natuurlijk ook veel.

Valt er ook iets te leren?

Sommigen denken dat wanneer mensen op TikTok zitten, er alleen maar onzin wordt geconsumeerd. Dit is echter niet het geval. TikTok blijkt een platform te zijn waar ook veel educatieve uitingen op worden gedaan. Daarnaast is TikTok ook hét platform voor sociale empowerment. Je kunt werkelijk alles op TikTok leren. Wanneer het algoritme van TikTok eenmaal weet wat jij interessant vindt, kun je dus elke dag honderden nieuwe dingen leren als je dat wilt. Let wel op dat niet alles wat op TikTok verschijnt geverifieerde of wetenschappelijk bewezen informatie is. Denk dus ook goed na als je iets op TikTok hoort of ziet, en zorg ervoor dat je niet alles zomaar overneemt.

Start zelf een TikTok-account en ontdek het platform

Ben je benieuwd geworden naar TikTok en alles wat er achter dit leuke platform schuilgaat? Start dan zelf een TikTok-account. Het is gratis en je kunt het op elk moment ook weer verwijderen. Je kunt simpelweg beginnen met TikToks kijken, maar je kunt ook zelf TikToks gaan maken. Wil je je nieuwe account snel laten groeien, dan kun je ervoor kiezen om TikTok-likes te kopen. Op deze manier geef je een soort kick-start aan je TikTok-profiel, waarna je op een organische manier verder kunt groeien!