Masai Mara safari – honderdduizend hoeven trommelen door het struik landschap

Masai wie? De Masai Mara is een natuurreservaat en die vind je in het zuidwesten van het Afrikaanse Kenia. Het gebied grenst aan de wereldberoemde Serengeti vlakten. Niet alleen zie je hier veel wilde dieren maar tussen juli en oktober ook heel veel toeristen. Want in die tijd speelt zich een spektakel af dat echt ongehoord is. Honderdduizenden gnoes en zebra’s migreren hier dan. Het wordt de grote trek genoemd en is ronduit spectaculair. Er zijn dan vooral veel bezoekers die zich ophouden bij de rivier de Mara. Want tijdens de wilde oversteek van de dieren wagen die hun leven niet alleen in het water. Ze worden ook nog eens ‘smakelijk’ opgewacht door hordes krokodillen. Het enorme volume aan trekkende dieren imponeert. Het is zo’n bijzonder spektakel dat er luchtballonnen voor toeristen omhooggaan, een ware Masai Mara safari vanuit de lucht.

Migreren maar

Al die wildebeesten komen van de Serengeti vlakten. Maar tijdens de droge tijd zoeken ze hun heil elders en trekken ze geleidelijk naar het noorden. Daarbij volgen ze de regenwolken. Aan het eind van het seizoen belanden ze in de groenere delen van de Masai Mara. Zodra de regentijd weer aanvangt, trekken de gnoes, met in hun gevolg zebra’s en thomsongazelles, weer zuidwaarts waar bij de rivier de Mara de slachting weer begint door al die gretige krokodillenbekken.

Masai Mara safari, maak kennis met de Big Five

Kenia staat bekend als een van de belangrijkste landen om op safari te gaan. Safari staat voor ‘reis’ en is een woord uit het Swahili. Die reis betekende vroeger een trip van jagers die groot wild wilden afschieten. Zo is de term Big Five ook in de wereld gekomen. Want de jagers vonden het erg moeilijk om vijf grote dieren neer te schieten: leeuw, luipaard, buffel, neushoorn en olifant. Tijdens een Masai Mara safari kun je ook roofdieren tegenkomen, alle Big Five zelfs! Maar het brandpunt ligt in dit gebied toch wel op de grote trek. Er zijn zoveel dieren dat je er bijna niet bij stilstaat dat hier ook menselijke bewoning is. Het gaat om de stam van de Masai die vanuit het Nijlbekken naar dit struik landschap is geëmigreerd. Op tal van plekken kun je Masai-dorpen verkennen.

Vier goede momenten voor een Masai Mara safari

Wil je de Masai Mara echt goed leren kennen? Dan raden we je aan het niet bij één game drive te laten maar van het gebied op verschillende momenten van de dag en vanuit diverse standpunten te genieten. Vier safari momenten zouden perfect zijn:

• Sunset safari (begin van de avond, veel grazende dieren te bekijken)

• Dagsafari (voeg daar een picknick ter plekke aan toe)

• Ballonvaart (best duur, maar een onvergetelijke ervaring, vooral tijdens de grote trek)

• Sunrise safari (op pad tussen zes en zeven uur, veel grote wilde dieren)

Afrikaanse schatkamer

Bekend is dat naast het Serengeti National Park het Masai Mara National Reserve verreweg de beste plek is om wilde Afrikaanse dieren tijdens een Masai Mara safari te zien. Het reservaat is zeker een bezoek van drie tot vier dagen waard. Professionele fotografen zullen langer willen blijven. Benieuwd geraakt naar alles wat Afrika Safari te bieden heeft? Bekijk dan eens ons aanbod aan Kenia rondreizen!

Vakantie

Ontdek de charme van natuurhuisjes Nederland

Ben je op zoek naar een unieke ontsnapping uit de dagelijkse sleur? Dan zijn de natuurhuisjes Nederland de perfecte keuze voor jou. Deze idyllische verblijven bieden een ongeëvenaarde kans om volledig op te gaan in de rust en schoonheid van de Nederlandse natuur. Of je nu verlangt naar een knusse hut in het bos of […]

Read More
Vakantie

Inpakken van je koffer voor vakantie: Tips voor een stressvrije reis

Het inpakken van je koffer voor een vakantie kan voor velen een stressvolle taak zijn. Het lijkt soms alsof je altijd iets vergeet of dat je te veel spullen meeneemt. Maar met een goede planning en enkele handige tips kan het inpakproces een stuk eenvoudiger en efficiënter worden. In dit artikel delen we nuttige suggesties […]

Read More